Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за зимата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за зимата

Здравейте колеги,
    Искам да попитам какво е поведението на GTV през зимата. Задавам този въпрос, защото ми е първа година с нея и съм млад шофьор и се притеснявам. Предполагам, че с хубави гуми ще се държи много добре, защото е доста тежка, но да попитам все пак...
    GTV 2000 T.SPARK 16V LUSSO 150hp
    BMW 525Da 163hp
    Toyota Yaris 1.0 VVTi

Аз лично досега 2 зими вече не съм имал никакви проблеми, колата с добри гуми си седи супер...
    Дига се разхода мъничко, но пък на студено върви 2 пъти повече знаеш...
    Единствено има леки грижи с чистачките...по точно пръскалките. Понеже знаеш, че си ни на самата чистачка и остатъчни капчици правят малко лед около перата, но се оправя тва....
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Мощна, ниска кола с широки гуми, млад шофьор и скъпи брони - като падне снега най-добре в гаража. Все пак има и по зле - ако беше и със задно предаване.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И аз май към идеята с гаража ще се насоча...
        GTV 2000 T.SPARK 16V LUSSO 150hp
        BMW 525Da 163hp
        Toyota Yaris 1.0 VVTi

Comment

Аз моята зимата я карам по-често открита отколкото лятото....лятото пече като на екватора по обед, а зимата с леко парно и при 0' градуса съм карал и е божествено, потока на въздуха в купето е супер и е Топло!! да ми е здрава само хубавицата, никакво прибиране....
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

re:

еее колега прорър ти ме разби, през зимата на партно кабрио. Яко
            АЛФА ГТВ 2.0 95та, не е на газ.

Comment

Всичко е добре през зимата ако е върху правилните гуми
              1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
              и делта

Comment

съвет за хубави гуми защото и аз съм млад шофер и нямъм никакъв опит в зимни условия !
                ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

То тука в Търново гледам две ГТВта от доста време не мърдат , явно шоферите така са предпочели Дайте ми ги на мен
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                  Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                  Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

мдаааааааа....аз така зимно от няколко дни съм със спукана броня заради един бордюр. кво да се прави.....късмет.
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

колега я кажи каде си правил твоята броня в варна че ударих един отзад падна номера и бронята не се счупи ами се огъна и незнам кво да я правя то не си личи но който има такава кола ще го познае и ме дразни
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

в Галата!
                        "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                        sigpic

Comment

Re: въпрос за зимата

Първоначално публикувано от stefanGTV
                          Здравейте колеги,
                          Искам да попитам какво е поведението на GTV през зимата. Задавам този въпрос, защото ми е първа година с нея и съм млад шофьор и се притеснявам. Предполагам, че с хубави гуми ще се държи много добре, защото е доста тежка, но да попитам все пак...
                          Колега, не е решение да не си караш колата през зимата, защото си млад шофьор. Това са пълни глупости! Ако правиш така никога няма да и усетиш поведението. Също така, каквато ще кола да имаш и с каквито ще гуми да са, ако се кара несъобразено с пътната обстановка, въпрос на време е кога ще си счупиш главата. Според мен има две решения:
                          1. Ако имаш по опитен от теб шофьор под ръка (родител, приятел) за да седне до теб ако щеш за кураж дет се вика в началото и той допълнително да те улесни (успокои) със съвети за поведение в пътната обстановка ще е добре. Обаче ще е добре, човека да е улегнал шофьор а не автомобилен състезател.
                          2. Ако нямаш възможността от т.1 просто се качваш сам и лекинката я подкарваш и си подбираш по ненатоварени маршрути. Бих ти предложил дори, ако попаднеш на празен голям паркинг пък да пробваш там как изглежда едно по-рязко спиране или потегляне или завиване, за да добиеш някаква бегла представа. В същото време изобщо не си мисли, че по такъв тест ще може да разчиташ и на пътя. Там винаги се оказва по шибано.

Пък за теглото нещо се заблуждаваш. Доста от колите са с подобно тегло.

Това всичкото ти го казвам от личен опит. И аз съм бил млад шофьор, и колега имах дето се разтреперваше да не си строши Аудито и стоейки до него доста му помогнах за да си усети колата като поведеине. И най накрая не забравяй, че не е левашко, като се закучиш в някаква гадна ситуация на пътя да спреш ако трябва - какво като ти свиркат всички тъпанари. Левак си тогава когато се прибереш със строшена кола, заради нещо което би могъл да избегнеш. Ако искаш изхождай от това - не е виновен тоя дето не е спрял на стоп-а, а тоя който не е видял, че в пресечката се движи идиот, който вероятно няма да спре на стопа!

И си карай колата.

Comment

Хора темата е отпреди 3 месеца, и тука не става въпрос че не може да се кара през зимата, а на сняг понеже колата е много ниска и опира навсякъде.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

каде е тва в галата аз постоянно ходя там защото приятелката ми живее там пък не знам каде правят брони.дай някакав тел.или адрес
                              Alfa romeo GTVex
                              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                              X